keskiviikkona, helmikuuta 11, 2015

Intialaista kookos-linssipataa

Rakastan intialaista ruokaa, mutta en ole oikein osannut tehdä sitä itse (mikä ei haittaa, sillä yksi lähikaupunkimme intialaisista ravintoloista tarjoaa maukasta ruokaa isoilla annoksilla, ja omistaja on tosi mukava!). Kirjeystäväni kuitenkin vinkkasi lempi(?)ruoastaan, Kotivinkin kookos-linssipadasta, joten pitihän minunkin kokeilla sitä. En tietenkään yltänyt intialaisravintolan tasolle (aion siis asioida siellä jatkossakin), mutta hykerryttävän herkullista tästä kookos-linssipadasta tuli!





Kookos-linssipata intialaisittain

3 dl vihreitä linssejä
2 prk (4 dl) kookosmaitoa
1 punainen paprika
1 sipuli
2-3 valkosipulinkynttä
1 rkl kookosöljyä
3 rkl tomaattipyrettä
3 tl kardemummaa
1 rkl garam masalaa
2 tl cayennepippuria
2 tl suolaa
5 dl appelsiinimehua
nippu tuoretta korianteria

Pilko paprika reilun kokoisiksi paloiksi. Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kookosöljy valurautapadassa. Kypsennä paprikaa ja sipuleita muutama minuutti. Lisää tomaattipyre ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää linssit, kookosmaito ja appelsiinimehu. Sekoita. Hauduta pataa 200-asteisessa uunissa tunnin verran. Revi päälle reilusti tuoretta korianteria. Nauti naanleivän kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti