maanantaina, helmikuuta 09, 2015

Herkullinen pekonipiiras

Taannoin päätin tehdä piirakan metodilla "mitä kaapista löytyy". Sieltähän löytyi pekonia, kaurakermaa, paprikaa ja sipulia, joten kovin huonoa tästä piirakasta ei tullut.



Lisäksi tein maailman helpoimman piirakkapohjan: tämän tekee nopeammin kuin sulattaa pakastetaikinan!

Helppo piirakkapohja (suolainen):

150g voita tai margariinia
3,5-4 dl jauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl kaurakermaa

Laita uuni lämpeämään 225 asteeseen. Sulata voi. Sekoita kaikki pohjan ainekset keskenään. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (pohjalle ja reunoille). Esikyspsennä pohjaa uunin alatasolla 12-15 min.


Pekonipiirakan täyte:

1 pkt pekonia
1 sipuli
pari valkosipulinkynttä
1,5 dl kaurakermaa
1 muna
puolikas keltainen paprika
suolaa
mustapippuria
timjamia

Pilko pekonit ja paista ne pannulla sipulien ja paprikan kanssa. Sekoita kulhossa pekonit, sipulit, paprika, kerma ja rikottu muna. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja ripottele pinnalle timjamia. Paista 225 asteessa puolisen tuntia tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Anna tekeytyä kymmenisen minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti