perjantaina, helmikuuta 13, 2015

Maisteriskakku!

22.1.2015 päätin 5,5-vuotisen opiskelu-urani yliopistossa (ainakin toistaiseksi) ja valmistuin filosofian maisteriksi. Leivoin toki perheelle kakun, jotta hekin hyötyisivät uudesta oppiarvostani. Kakusta tuli neljän (tai ehkä viiden) hengen kakku, joka riitti nelihenkiselle hyvinsyövälle perheelle hyvin.




Kakkupohja:

4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Paista 200 asteessa keskitasolla 6-8 minuuttia.


Nougat-täyte (maidoton mukaelma Kinuskikissan versiosta):

2 dl kaurakermaa (Sunnuntai kuohkea vispi)
2 tl liivatejauhetta
1 muna
0,5 dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 Maraboun Dubbel Nougat -patukkaa (54g/kpl)

Laita liivatejauhe likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kaurakerma vaahdoksi. Vaahdota muna ja sokeri. Yhdistä munavaahto varovasti sekoittaen täytteeseen. Lisää joukkoon mantelijauhe.

Paloittele nougat ja sulata se vesihauteessa. Kuumenna turvonnut liivatejauhe ja sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi nougat-sula. Täytä kakku ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.



Suklaamassa:

200 g tummaa suklaata
2 dl vaaleaa siirappia
4 dl tomusokeria

Sulata suklaa vesihauteessa. Mittaa siirappi kattilaan ja lämmitä, kunnes siirappi on juoksevaa. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaasula ja tomusokeri kattilaan. Sekoittele miedolla lämmöllä, kunnes seos on tasaista.

Vuoraa pieni kulho leivinpaperilla ja kaada suklaamassa siihen, Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Käytä kakun kuorrutteena kuten marsipaania (kauli jne.).

Sulata vesihauteessa yksi Dubbel nougat -patukka ja valuta kuvioita kakun päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti