perjantaina, helmikuuta 20, 2015

Kookosunelma

Testasimme etukäteen yhtä mahdollista vaihtoehtoa kuopuksen synttärikakuksi. Koska sankari potee maitoproteiiniallergiaa, on kerma korvattava jollakin muulla. Kaurakerman vetinen maku tulee joissakin resepteissä läpi, joten päätimme testata kookoskermaa, vaikka sekään ei lapsen suurta herkkua ole... Tämä kakku sai kuitenkin hyväksynnän häneltäkin, joten tämän tyylistä tarjonnemme viikonlopun juhlissa. Ohje löytyi googlailemalla täältä.


Kakkupohja:

3 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
0,6 dl kookosöljyä
2 dl kahvia
1 rkl omenaviinietikkaa

Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, sooda ja suola keskenään. Sekoita toiseen kulhoon sokeri, sulatettu kookosöljy, viinietikka ja kahvi. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaa kuitenkin niin vähän kuin mahdollista! Kaada taikina uunivuokaan.

Paista 180 asteessa kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä ennen kokoamista.




Suklaa-kookos-ganache:

120 g tummaa suklaata
2 dl kookoskermaa

Pilko suklaa. Lämmitä kookoskerma kattilassa. Lisää suklaat lämpimään kermaan. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaapissa.

Leikkaa jäähtynyt kakku puoliksi. Levitä jäähtynyttä ganachea kakkupohjien väliin ja pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.



2 kommenttia:

  1. Tulin vastavierailulle kurkkimaan blogiisi. Löysin paljon kivoja reseptejä! Tällä hetkellä aikaa kokkailulle ei juuri ole, mutta eiköhän taas muutaman kuukauden päästä. Ainakin tuota kookos-linssipataa pitää kokeilla,, sillä rakastan linssejä.

    VastaaPoista
  2. Täällähän on vaikka mitä makuelämysuutuuksia minulle, kiitos!

    Kookoskermaa kokeilin itsekin vasta ensikertaa, kun tein raakakakun synttäreille. Toimii!

    VastaaPoista