Kakkupohja:
3 dl jauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl ruokasoodaa
suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl sokeria
0,6 dl kookosöljyä
2 dl kahvia
1 rkl omenaviinietikkaa
Sekoita jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri, sooda ja suola keskenään. Sekoita toiseen kulhoon sokeri, sulatettu kookosöljy, viinietikka ja kahvi. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaa kuitenkin niin vähän kuin mahdollista! Kaada taikina uunivuokaan.
Paista 180 asteessa kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä ennen kokoamista.
Suklaa-kookos-ganache:
120 g tummaa suklaata
2 dl kookoskermaa
Pilko suklaa. Lämmitä kookoskerma kattilassa. Lisää suklaat lämpimään kermaan. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaapissa.
Leikkaa jäähtynyt kakku puoliksi. Levitä jäähtynyttä ganachea kakkupohjien väliin ja pinnalle. Koristele tuoreilla vadelmilla.
Tulin vastavierailulle kurkkimaan blogiisi. Löysin paljon kivoja reseptejä! Tällä hetkellä aikaa kokkailulle ei juuri ole, mutta eiköhän taas muutaman kuukauden päästä. Ainakin tuota kookos-linssipataa pitää kokeilla,, sillä rakastan linssejä.
VastaaPoistaTäällähän on vaikka mitä makuelämysuutuuksia minulle, kiitos!
VastaaPoistaKookoskermaa kokeilin itsekin vasta ensikertaa, kun tein raakakakun synttäreille. Toimii!