sunnuntaina, helmikuuta 15, 2015

Vaivaton vaivaamaton leipä

Tämä leipä on ollut suosikkini jo pitkään. Se on lähestulkoon ainoa leipä, jota tätä nykyä ehdin leipomaan... Jääkaapin ovessa ohje on nimellä "Maailman helpoin leipä", mutta maussakaan ei ole mitään vikaa!



Maailman helpoin leipä
7 dl jauhoja (Myllärin luomu Hurjan viljainen sämpyläjauho on suosikkini)
2 tl suolaa
0,5 tl kuivahiivaa
3,5 dl kädenlämpöistä vettä

Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään, kaada vesi joukkoon ja sekoita puukauhalla taikina sekaisin. Peitä taikina tuorekelmulla ja anna kohota 12-18 tuntia.

Lämmitä uuni 225 asteeseen ja laita kannellinen pata (itse käytän vaihdetten valurauta- ja savipataa) kuumenemaan samalla. Kaavi taikina jauhotetulle tasolle, lisää jauhoa taikinan päälle ja pyöräytä palloksi. Peitä leivinliinalla ja anna levätä puolisen tuntia.

Nakkaa taikinapallo pataan, laita kansi päälle ja paista puolisen tuntia. Ota kansi pois ja paista vielä ilman kanssa 15 minuuttia. Nauti voin kanssa, muuta et tarvitse.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti